Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Враца) надигра Славия насред София

Снимка: Sportal.bg

Ботев (Враца) надигра Славия като гост с 2:0 в първия мач от 25-и кръг на елитното ни футболно първенство. Врачани нанесоха своя удар в рамките на 20-ина минути през първата част.

Христо Златински даде аванс на тима си в 17-та минута, след като стреля от воле и с помощта на рикошет в тялото на защитник на Славия топката излъга Светослав Вуцов и мина зад голлинията. В 36-та минута Валери Домовчийски удвои аванса на гостите. Нападателят засече от волей свалена от Н'диайе топка и с помощта на горната греда реализира за 2:0.

Домакините от столицата имаха своите възможности и в крайна сметка отправиха повече точни удари по посока вратата на Красимир Костов, но въпреки това отстъпиха за първи път под ръководството на Златомир Загорчич в първенството след завръщането на специалиста начело на клуба. В класирането Ботев (Враца) се изравни със Славия – и двата тима имат по 22 точки, като врачани са с по-добра голова разлика.

Те са на две точки от намиращия се над опасната зона Ботев (Пловдив), който гостува на Черно море в късния мач от днешната програма. В последния кръг от редовния сезон Ботев (Враца) приема именно варненци, докато Славия гостува на Етър.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна