Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Челси не успя да победи Брайтън, но влезе в топ 4

Нападателят на Челси Оливие Жиру стреля към вратата на Брайтън.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Челси и Брайтън завършиха 0:0 в двубой от 32-ия кръг на Висшата лига на Англия. 

Домакините от Лондон са на четвъртото място с изоставане от една точка от Лестър и с равен брой с Уест хем. В същото време Брайтън пък си тръгна с ценна точка в борбата за оцеляване и е на 16-ото място. 

При пристигането си на "Стамфорд Бридж", футболистите на Челси бяха посрещнати от протест на фенове, които бяха гневни от анонсираното участие на клуба в проекта за европейска Суперлига. Автобусите и на двата отбора бяха блокирани и закъсняха. Малко преди началото на срещата стана ясно, че Челси се оттегля от проекта, а феновете останаха пред стадиона, за да отпразнуват новината с песента "Ние спасихме футбола".

Мениджърът на "сините" Томас Тухел призна, че разговорите за Суперлигата са разсеяли неговите футболисти.

"Разочаровани сме. Искахме да победим и да се изкачим на третото място. Не можахме да вкараме гол и дори имахме късмет, че не загубихме. Направихме грешки, които бяха продиктувани донякъде от умора, донякъде и от липса на концентрация. На мен ми повлияха новините за Суперлигата, а предполагам, че и на футболистите. Преди мача говорихме само за това, а не за самата среща", коментира Тухел.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени