Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Областната болница във Велико Търново инвестира 1,2 млн. лв. в новия корпус

Снимка: Здравка Маслянкова

Областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново инвестира един милион и двеста хиляди лева в оборудване и обзавеждане на новия си болничен корпус.

Инвестицията е по договор с Министерството на здравеопазването за предоставяне на капиталови разходи за държавните болници.

Според обявената обществена поръчка за 1,2 млн. лв. без ДДС за новия корпус на областната болница във Велко Търново се купуват болнично обзавеждане, анестезиологични апарати, операционни маси, плазмен стерилизатор, централа за сгъстен въздух и вакуум, електрохирургични генератори за новите гинекологично и ортопедично отделения и други медицински пособия.  

Най-голямата е сумата от 400 000 лв. за системата за медицински газове, а 250 000 лв. са предвидени за болнично обзавеждане на новите отделения, където ще бъде преместен стационарът от така наречената Стара болница.  

Крайният срок за подаване на офертите е 14 май. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.