Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Сф) обяви нов спонсор

Локомотив (Сф)
Снимка: Светослав Табаков

Локомотив (София) обяви нов спонсор в лицето на български букмейкър. Договорът засега е до края на сезона, но с перспектива да стане дългосрочен. На стадиона в "Надежда" текат ремонтни дейности с оглед сериозната вероятност отборът да спечели промоция за елита. В Министерството на младежта и спорта е внесен проект за поставяне на осветление на съоръжението, но засега няма отговор дали ще бъде гласувана държавна финансова подкрепа на клуба за това. Според собственика на Локомотив (Сф) Иван Василев планираният бюджет при участие в Първа лига няма да бъде под два милиона лева. 

“Ремонтните дейности вървят добре към момента. От утре започваме да леем бетона. Правим фронтофис, чисто нова съблекалня също, фитнесът е почти готов и той. Пространството под Сектор “А” затваряме с изолация. Основният проблем е осветлението - доколкото знаем е в министерство на спорта. Извадихме разрешение за строителство и очакваме финансиране от държавата”, каза Василев.

“Вписали сме като втори стадион съоръжението на Витоша (Бистрица), но се надяваме да не се наложи да го ползваме. Без осветление няма как да вземем лиценз и до началото на първенството трябва да имаме такова”, заяви още босът на Локо.

“Аз съм убеден, че ще спечелим промоция за Първа лига. Имаме да изиграем пет мача, ако всичко се развива добре, а аз мисля, че няма как да не се развие добре. Така, че мисля, че Локомотив ще бъде сигурен участник в първенството, заедно с Пирин”, убеден е Василев.

“Аз съм раздвоен относно формата на шампионата. Например не е приемливо седмият да играе с третия за Лига Европа”, завърши шефът на “железничарите”.

Чуйте още от Иван Василев:






Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени