Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селишка и Дудова на полуфинал във Варшава

Мирослав Киров ще се бори за титлата

Биляна Дудова (в червено) не загуби точка на старта.
Снимка: БФБорба/Костадин Андонов

Миглена Селишка и Биляна Дудова се класираха за полуфиналите на европейското първенство по борба за мъже и жени във Варшава, Полша. При най-леките до 50 килограма Селишка срази представителката на домакините Анна Лукашик с 3:1. За място във финала по-късно европейската шампионка ще излезе срещу Емилия Будеану (Молдова).

При 59-килограмовите Дудова не даде точка на румънката Катерина Жидачевска – 6:0. В следобедния сеанс трикратната еврошампионка ще спори с Юлия Писаренка (Беларус). 

Другите ни две представителки загубиха на старта, но с шансове за репешажите. Сезен Белберова (55 кг.) отстъпи пред двукратната еврошампионка Сталвира Оршуш (Русия) с 0:11, а Мария Оряшкова (76) бе спряна с 0:10 от французойката Синтия Вескан, бронзова медалистка от Евро 2018.

При мъжете до битка за медалите достигна Георги Вангелов. Носителят на златния пояс на „Дан Колов“ от 2019 се справи в репешажите с Емрах Орманоглу (Турция) с 2:0 и за бронза в категория до 61 килограма на свободния стил ще спори с поляка Едуард Григориев.

На финалите тази вечер ще има още един българин. Мирослав Киров (74) ще излезе в спор за титлата срещу Таймураз Салказанов, състезаващ се за Словакия. Съперникът му е бронзов медалист от световното в Казахстан през 2019 и №1 в света до 23 години през 2018.

Полуфиналите започват от 17:45 часа българско време днес.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени