Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арх. Виктория Илиева: Офисът вече трябва да съчетава paбoтнaтa и дoмaшнaтa cpeдa

Снимка: VIArchitects
Концепциите за офис се обогатиха с нови идеи, заради Covid пандемията. Сред новите решения е и концепцията Living Room, в която се съчетават компоненти на средата, гарантиращи както здраве, така и продуктивност.

„Знаем, че щастливите хора са и по-здрави, и по-продуктивни. Пандемията ни накара да акцентираме върху значението на свежия въздух и на контакта с хората, които обичаме. Haшaтa цeл e дa смекчим гpaницaтa мeждy cпoдeлeнoтo и личнoтo пpocтpaнcтвo, мeждy paбoтнaтa и дoмaшнaтa cpeдa, дa пpeвъpнeм oбщитe чacти в oбитaeми, yютни, нaпoмнящи пoвeчe нa дoмa пpocтpaнcтвa“, сподели пред Радио София Виктория Илиева, криейтив директор VIArchitects, автор на идейния интериорни проекти с реализирана концепция Living Room. 

Тя акцентира върху тенденцията за създаване на гъвкавост на работното място.

Още неизвестно колко време ще се работи от вкъщи или ще се редува служебният с хоум-офиса. Необходимо е да се осигурява дистанция и същевременно да не се губи комуникативността между работните станции.

„Living Room е концепция за свързаност и общност, без да се пренебрегва комфорта. Хората преди бяха наредени като на конвейер, макар и на бюра с компютри. Трендът вече е друг“, допълни арх. Илиева. – „Хората в офиса искат да се видят с колеги, да общуват, да се вдъхновят и да работят заедно върху нови идеи.“

Друга тенденция е навлизането на домашни елементи в офисния интериор.

Целта на повечето добри работодатели е да създадат условия, с които да привлекат служителите си отново на традиционното си място. В офиса „да се чувстват като у дома си“.

Това дава шанс и за разчупване, за разнообразие в цветовете и интериорните компоненти, за добавяне на зелени елементи във или вън от помещенията, обръща се внимание на постелките, на удобството за сядане, допълни Виктория Илиева.

С нея разговаря Катя Василева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна