Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтъкнатият юрист проф. Екатерина Трендафилова с Почетния знак на президента

Президентът Румен Радев и проф. Екатерина Трендафилова
Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев връчи Почетния знак на държавния глава на проф. Екатерина Трендафилова за значим принос в развитието на националните и европейските правни традиции. В словото си президентът подчерта:

„Днес за мен е изключително удоволствие и чест да връча заслужено отличие на виден български юрист, международно признат при това и общественик“.

Екатерина Трендафилова е признат юрист, експерт в областта на наказателното право, международното наказателно правосъдие, хуманитарното право и защитата на правата на човека.

През ноември миналата година тя получи втори мандат като председател на Специализираните съдебни състави за Косово, където е избрана през 2017 година. 

„Никой не може сам да постигне нищо без да има съмишленици, без да има колеги, с които може да изпада дори в дълбоки противоречия, но всички, мотивирани от една и съща цел - да направят своя принос за по-доброто настояще и бъдеще на България“, посочи проф. Екатерина Трендафилова, след като получи почетния знак на президента. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!