Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Да почистим заедно“ – тази събота в кв. „Аспарухово“

| обновено на 22.04.21 в 10:17
3
Наталия Николова
Снимка: Д.Дончева

Акция „Да почистим заедно“  ще се проведе тази събота /24 април 2021г./ в кв. „Аспарухово“ във Варна. Организатор на доброволческата проява е Наталия Николова, основател на Фондация „Академия за рециклиращо изкуство“.

В проявата може да се включи всеки, който желае да живее на по-чисто място и не пести усилия за това, каза за Радио Варна Наталия Николова.

Събитието е планирано за времето от 11.00 часа до 15.00 часа на 24 април, а локацията е гората над спирка „Зора“ в кв. „Аспарухово“, където има изхвърлени много боклуци – от пластмасови торбички и бутилки до стари домакински електроуреди. За всички желаещи да се включат ще бъдат осигурени чували и ръкавици. Събраните отпадъци ще бъдат извозени с транспорт от община Варна.

Проявата е част от поредица събития за опазване на околната среда, които фондацията организира във Варна, по проект "Чрез изкуство към промяна", финансиран от Национален фонд "Култура" и по повод 22 април – Денят на Земята.


Цялата дейност на фондацията е насочена към опазване на природата и рециклиране на отпадъците, затова и почистването е част от нашата дейност, каза още Наталия Николова. На нейният призив да се включат повече хора се отзовават и еко-организации от страната и подобни акции по почистване ще се проведат тази събота още в районите на София и Трявна.

Това, обаче, няма да единственото почистване, което сме планирали да направим, категорична е Наталия Николова. Следващата акция е планирана за 1 май 2021 година, като засега на фокус е плажът в кв. „Аспарухово“. Приемаме предложения от доброволците и за други замърсени райони, така че ако се вземе решение може да сменим мястото, допълни Николова. Най-точна информация ще има във фейсбук където сме създали събитието, каза още тя.

Чуйте още в прикачения звуков файл:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени