Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна кампания в помощ на бездомните животни организират тази неделя във Варна

| обновено на 22.04.21 в 16:45
Снимка: Фейсбук

Мащабна благотворителна инициатива "Подай ръка - спаси лапа" ще се проведе навръх Цветница (25 април) в Морската градина във Варна. Целта на инициативата е набирането на средства за есенната кампания по кастрация на безстопанствени кучета и котки. Това каза за Радио Варна Илияна Стойчева от "Animal Hope Varna", които са организатори на събитието заедно с Ротаракт клуб - Варна.  В празнична обстановка, с много интересни игри и занимания, гражданите ще могат да се запознаят с възможностите за осиновяване на животно, ползите от кастрацията, а също и с тънкостите във възпитанието на домашния любимец. Ще има и благотворителен базар.

"Подготвили сме много изненади за хората, които дойдат на събитието между 10.00 и 16.00 часа до Пантеона в Морската градина. Всеки, който има желание да се включи е добре дошъл. Можете да доведете и вашия домашен любимец. Ще има и уъркшоп за изработване на плетени каишки.Ще си говорим за осиновяването на кучета и котета и ще може да се запознаете с някои от животинките, за които в момента се грижат доброволците от организацията", каза Илияна Стойчева.

В момента от "Animal Hope" се грижат за около 150 бездомни и болни кучета и котки.

Според Илияна Стойчева, в България осиновяването на такива животни не е толкова популярно. Хората търсят повече красиви и породисти кучета или котки.

Голямата популация на безстопанствените животни е сериозен проблем във Варна от години. Илияна Стойчева е на мнение, че той се е задълбочил от началото на пандемията, защото много хора са изхвърлили своите домашни любимци, подведени от информациите в интернет пространството, че те могат да бъдат преносители на заразата с коронавирус.

Подробностите чуйте в репортажа на Иван Барбов:





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна