Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На пазара „Красно село“ събират дарения за изгорелия блок в „Хиподрума“

Фейсбук общност на жители в район „Красно село“ срещна разбиране и съпричастност от ръководството на Общинското дружество "Пазари Юг" по повод злощастния случай с изгорелия блок в кв. „Хиподрума“, съобщи пред Радио София Цанко Донков от групата.

Ще бъдат разположени каси за дарения на територията на пазарите на "Пазари Юг", а съкварталци са изявили готовност желание за физическа помощ при преодоляване на щетите.

Припомняме – преди дни апартамент в блок на ж.к. „Хиподрума“ изгоря напълно. За щастие жертви няма, но материалните щети в целия блок са огромни. Има пропаднала плоча между 11-и и 12-и етаж, която спешно трябва да бъде възстановена; междуетажните площадки и дограмата в общите части са силно засегнати и трябва да бъдат ремонтирани; фасадата на блока е обгорена като има и паднали елементи от облицовката.

„В такива трудни моменти, всеки, изпаднал в беда, трябва да знае, че не е сам. Кутиите за дарения ще са поставени на пазара „Красно село“ най-късно до утре“, допълни инициаторът на общността.

С него разговаря Лили Големинова.

Снимките са на Антония Тотова и ФБ групата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени