Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 70 творби на 40 автори в галерия "Илия Бешков" в Плевен

Снимка: www.bg.wikipedia.org

В Плевен откриват Пролетен салон на групата на художниците. В Художествена галерия „Илия Бешков“ 40 автори показват над 70 творби , някои от които създадени по време на пандемията.

Изложбата в най-голямата градска галерия дава представа за развитието на художниците от групата на Съюза на българските художници в областта на живописта, графиката, скулптурата и приложните изкуства.

Част от творбите са създадени по време на пандемията, сподели художничката Владимира Йорданова:

"Започнах да рисувам все по-цветно през пандемията и така все по-ярки багри използвам, може би точно от тази нужда от щастие, от яркост, от весело настроение.

В изложбата участвам с два пейзажа, които са толкова цветни, колкото ни предлага природата през пролетта в смисъл, че след тази зима и след тези настроения и Covid-ситуации в обществото, имаме нужда от много цветни багри около нас, които да ни дават едно чудесно усещане, едно хубаво настроение и така да ни е по-леко на душата".

Откриването е от 17.30Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.