Eмисия новини
от 02.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва залесяването на новата горичка „Слънчев лъч” в „Тракия”

| обновено на 23.04.21 в 11:41

В най-младия пловдивски район започва ново начинание, посветено на Деня на Земята  – създаването на горичката „Слънчев лъч”. Тя ще се намира в продължението на парк „Лаута” и ще допълни зелената система на квартала. 

Гражданската инициатива е  с организатор Вера Вулджева от Bgreen в партньорство с Еко Училище "Слънчев лъч" и  с подкрепата на "Подай ръка - Заедно за по-добро бъдеще " и кмета на „Тракия” Костадин Димитров .

Целта на организаторите и участниците е да подкрепят природата, като се включат в озеленяването на район „Тракия”, давайки добър пример на подрастващите.  Проектът се реализира съобразно практиките на биодинамичното земеделие, като с него са съобразени времето и начина на засаждането, торенето и мулчирането.

Теренът е предварително почистен, а след засаждането дърветата ще бъдат укрепени по подходящ екологичен начин.

През 2021 година кметът на „Тракия” Костадин Димитров поде  инициатива за засаждане на около 1000 дървета на много площи в целия район. 

Екипът, голяма част от родителите и децата от Еко училище "Слънчев лъч" прегърнаха идеята също, както и приятели, природолюбители, близки и съвършено непознати хора”, споделя Вера Вулджева.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия