Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стабилно изпълнение на видовете ни в първия ден на СК по акробатика

Стабилно изпълнение показаха българските състезатели в първия ден на световната купа по акробатика, която се провежда в София.

В категорията тройки – Йоана Джунева, Антоанета Манасиева и Анна Янкова изиграха без груби грешки темповата си комбинация поставена по музиката на филма „Последния шоумен“. За изпълнението си българките получиха оценка от 25.330 точки, което за сега ги нарежда на пето място във временното класиране.

„Доволни сме от изпълнението днес. Отборът ни каза, че до сега не сме играли по-добре. Всичко си направихме, а това е най-важното. Балансът ни е с доста по-голяма трудност и там се чувстваме по-стабилни. Мислим, че утре е момента за да дръпнем в класирането, стига да го изиграем добре“, споделиха Антоанета Манасиева и Анна Янкова. Йоана Джунева, която играе със специална шина заради контузията в крака допълни:

„Преди състезанието направих една процедура с моя физиотерапевт и се чувствам доста добре. Ние за първа година сме в категория жени, конкуренцията има повече опит от нас. Личи си майсторството при тях. Все още усъвършенстваме нещата“

Най-висока оценка във вида  тройка жени – 28.640 точки в първия ден получиха акробатките на Русия Дария Чебуланка, Анастасия Паршина и София Полишчук.


При смесените двойки Мариела Костадинова и Теодор Великов не рискуваха с висока трудност. Испанското темпово съчетание на българите беше оценено с 24.670, което им отрежда 10-та позиция за момента.

„Доволни сме от себе си. Оценката смятам да не я коментирам. Постарахме се да си изиграем максимално добре съчетанието. Утре се надявам изиграването ни да бъде по-добро“, сподели олимпийската шампионка за младежи Мариела Костадинова.

„За времето, което имахме за подготовка мисля, че представянето ни е много добро. Аз също няма да коментирам оценката. Това е решение на съдиите. Можеше да изиграем съчетанието и по-добре. Когато излезеш на терена адреналина и обстановката ти влияят и се допускат малки грешки, които водят до по-ниска оценка. Утре на балансовата комбинация ще сме много по-уверени и по-стабилни и ще покажем по-добри резултати. Днес спестихме два елемента, които работим. Преценихме, че ще е по-добре да играем на сигурно, без падания. Ще ги работим за световното в Женева. Харесваме си темповата комбинация. Нашият хореограф Диана Колева доста се постара. Харесва ме си музиката и екипите. Още повече си харесваме баланса.  Съчетанието е ново. Надявам се да покажем и смесената си комбинация, защото и тя е нова“, допълни Теодор Великов.

В подреждането при смесените двойки водят Даниел Блинцов/Пиа Шуетце (Германия) с оценка от 28.320 точки.

Утре предстои представянето на балансовата комбинация след, която ще станат ясни финалистите в двете категории.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна