Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова: Разумното за страната е да се направи правителство

Снимка: БГНЕС

„В момента БСП се намира на остров на стабилност в тези бурни дни... Разумното за страната е да се направи правителство. Най-силните аргументи са социални и икономически. Правителство е важно и заради плана за възстановяване и устойчивост“. Това каза пред БНР председателят на БСП Корнелия Нинова. 

Тя отново очерта условията на БСП, за да добави гласовете си към тези на протестната опозиция в Народното събрание: 

„Ревизия на управлението на Бойко Борисов, социално-икономически мерки за преодоляване на кризата, планът за възстановяване и устойчивост, промени в Изборния кодекс... Ние не предложихме промени в Изборния кодекс, имаме намерение да го направим между първо и второ четене на предложението на „Има такъв народ“. Държавата ни не е готова за гласуване електронно или по пощата“. 

В предаването „Неделя 150“ Нинова допълни: 

„Ние сме единствената партия, която по никакъв начин не е подкрепяла или договаряла помощ от ГЕРБ. Ние сме автентична опозиция. Не ни е трудно поведението да отстояваме позициите си“. 

Председателят на БСП коментира думи на Бойко Борисов, че тя е удобният лидер на левицата за ГЕРБ

„Това е типичното за него лицемерие и задкулисие. Явно говори едно, но прави друго. Този човек разби доста партии, наложи практиката да се купуват депутати от други партии. Но не успя да го направи в БСП“. 

Нинова подчерта, че отношенията на БСП с президента са били изкуствено хиперболизирани

„Какво ще реши президентът за трети мандат е в неговите правомощия. Ние ще изчакаме... Третият мандат ще е изпитание за когото и да е“. 

Интервюто с Корнелия Нинова можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!