Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Миналото, спомените в културната ни памет

Снимка: grafikart.bg

Бранко НиколовГалерия „Графикарт“ представя самостоятелна изложба на художника Бранко Николов, със заглавие „Останалото липсва“. Това са цикъл графични творби и рисунки, в които авторът отново ни връща към миналото си, към историческото, към спомените, които се борят срещу „ културната амнезия“.

Бранко Николов живее и работи и в София и в Ниш, защото е роден в Цариброд, Сърбия, но е завършил нашата Национална художествена академия, специалност „графика и илюстрация“. Определят го като стойностен съвременен художник и експериментатор в областта на инсталационните форми, активен посредник между съвременното българско и сръбско изкуство.

Повече за изложбата „Останалото липсва“, която въздейства и като инсталация, може да разберете от Пламен Петров, организатор и куратор на този проект в звуковия файл.


Чуйте и самия Бранко Николов, който обикновено е лаконичен в представянето на нещата си. В разговора става дума и за знаменателната му изложба преди години в галерия „Райко Алексиев“ със заглавие „Никой няма вкъщи“.

Изложбата може да бъде разгледана до 15 май 2021 г.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.