Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нефтохимик запазва капитана си за следващия сезон

Нефтохимик 2010 (Бургас) ще задържи един от най-опитните волейболисти у нас и доскорошен национал Николай Николов. 34-годишният състезател, който играе на поста централен блокировач, ще продължи да играе за носителите на Суперкупата и Купа България и през следващия сезон 2020/2021, съобщи президентът на клуба Огнян Томов.

„Разбрахме се и си стиснахме ръцете. Николай Николов подписа договор и продължаваме заедно“, заяви за BGvolleyball.com Огнян Томов.


Николай Николов бе с основен принос за спечелването на двата трофея от бургазлии през изминалия шампионат в Суперлигата. Той бе обявен и за най-полезен играч (MVP) по време на финалите на Купа България в Пазарджик.


Така капитанът на бургазлии ще отбележи своята трета поредна година с екипа на Нефтохимик. Той се завърна в клуба през сезон 2019/2020, след като игра за последно в чужбина за Спортинг (Лисабон).

Пандемията прекрати принудително Суперлигата на България и Нефтохимик бе обявен за шампион. Преди това, през 2017 година, централният блокировач бе част от бургаския тим за втория полусезон, като тогава също спечели златото в първенството.

През настоящия шампионат, след като вдигна трофеите за Суперкупата и Купа България, Нефтохимик не успя да се пребори за титлата, която бе спечелена от Хебър (Пазарджик) и остана със сребърните медали.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна