Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Недков: Властта е единственият бизнес у нас

Няма по-тайни общества от системните политически партии, смята той

Снимка: стопкадър Bulgaria ON AIR

Механизмите на глобалната политика се движат от т.нар. общества на задкулисието. Няма по-тайни общества от системните политически партии, които знаем, че сключват пакетни сделки за съдбата на целия Европейски съюз, и то на тъмно. България не е встрани от целия този процес. Всичко, което наблюдаваме през този прословут български преход, се е случвало скрито и е довело до голямото компрометиране на т.нар. демокрация“. Това каза пред БНР писателят Димитър Недков, масон, работил в „Мултигруп“. 

По думите му ролята на корпорации и бизнес сдружения е отминало

„След идването на гражданина Сакскобургготски единственият бизнес, който остана в България, е властта. Това е единственият бизнес, който чрез усвояване на публичните средства усвоява печалби. Публичните средства в България се разпределят между не повече от 50 човека. В България не се случи истински бизнес, всички бизнесмени са със статута на еднолични търговци“. 

В предаването „Политически НЕкоректно“ Недков допълни: 

Нашият провалил се български преход роди елит, който произтича и се самовъзпроизвежда чрез обслужването на чуждоземни глобални интереси. Големите началници на тези инженерни проекти родиха проекта „Бойко Борисов“, проектът „ГЕРБ“ е заченат извън България, за да свърши определени задачи... Българският политически пейзаж не е същият. Накъде ще вървим, как, трудно е да се отгатне. И то в една изключително сложна глобална обстановка“. 

Според писателя ние сме изгубили целостта на нацията си - имаме България тук и прокудената в целия свят България. 

„Загубихме най-важния за една нация суверенитет - образователния... В момента в света тече ментална война, войната за контрола върху съзнанието на народите... Новият код на България е в младото поколение, което все още не е покварено от политическите нрави“. 

Интервюто с Димитър Недков можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!