Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12-и пореден ден с над 300 хиляди нови случаи на коронавирус за денонощие в Индия

Опашка за тестване за Covid-19 в Делхи, Индия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

12-ти пореден ден Индия съобщи за над 300 хиляди нови случаи на коронавирус за денонощие. Новозаразените са 368 хиляди. Починалите с Covid-19 са над 3 400. Вчера страната постави пореден печален рекорд с близо 3700 смъртни случаи в рамките на денонощие.

На фона на усложняващата се ситуация с коронавируса, Индия проведе регионални избори. Партията на премиера на Индия Нарендра Моди не успя да постигне победа на в щата Западна Бенгалия, съобщиха световните медии. Това е един от малкото щати, където Индийската народна партия на Моди няма мнозинство в местния парламент.

Формацията успя да спечели 75 от общо 294 места в регионалното събрание, но победата на изборите категорично беше постигната от партията на Мамата Банерджи - Общоиндийски тринамул конгрес, която ще има 216 депутати.

Вотът беше разглеждан като тест за популярността на премиера, който активно провеждаше кампания в щата, както и като знак за това дали избирателите са недоволни от справянето на правителството на Моди с кризата с Covid-19.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени