Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биляна Савова: Смелост е да си готов да срещнеш себе си

Снимка: стопкадър TEDx Talks

„Проблемите, които ще имаме, няма да са от това, че вирус атакува телата ни, а проблемите ще са по-скоро психически. И те започват да се проявяват. Надявам се повече хора да разберат, че трябва да бъдем подготвени и да не ни изненадват такива неща. Да умеем да се съхраняваме, да се адаптираме“. 

Това сподели пред БНР Биляна Савова, арт директор на списание ЕVA. Преди около 13 години тя чува за първи път диагнозата множествена склероза. Създава фондация „Мога сам“ и трансформиращ план „Да бъда“. 

„Научих, че човек не трябва да живее така, че да загуби себе си, желанията си, това, което му дава смисъл на живота. Често живеем така, че да оправдаем нечии очаквания. Човек не трябва да се губи, а да се научи, че това, което носи в себе си, е най-ценното и трябва да го изразява“. 

В интервю за предаването „12+3“ Биляна сподели за пътя си към Индия, който е спасил живота ѝ, и за „чуването“ на интуицията. 

Новият живот започва, когато човек е готов да застанеш срещу себе си... Отговорите на всичките ни въпроси са вътре в нас. Ние имаме залежи от мъдрост. Смелостта е да застанеш срещу себе си, да си готов да се срещнеш със себе си“. 

Интервюто с Биляна Савова можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени