Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ненчо Илчев: Господ ме е дарил с щастие

Ненчо Илчев
Снимка: личен архив

Господ ме е дарил с щастие. Роден съм на най-красивото място - в Родопите. Родители ми са прекрасни. От малък съм закърмен с много любов. По-голямо щастие от това няма“. 

Това сподели пред БНР на рождения си ден актьорът Ненчо Илчев. Към щастието той добавя и сбъднатите мечти - сред тях са професията и школата при „най-добрия“ преподавател - Стефан Данаилов. 

От малък любовта към театъра е била на първо място за Ненчо

„Фокусите паралелно са вървели винаги с театъра. От хоби, те се превърнаха и във втора професия, дори имам категория. Опитвам се да съчетавам театър и фокусите, и двете си ги харесвам“, каза още актьорът в интервю за предаването „12+3“. 

Той се надява скоро да отвори в родното си село Момчиловци национален музей на българското илюзионно изкуство с колекция, събирана повече от 30 години: 

„Горд съм, че притежавам най-голямата, а и единствена колекция в България. Събрал съм всичко на най-големите илюзионисти“. 

Ненчо Илчев е роден преди 49 години в смолянското село Момчиловци. Завършва гимназия в Смолян, учи за кратко в медицинския колеж в София. От 1992 г. до 1996 г. учи в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. От 1997 г. е актьор в трупата на Театъра на Българската армия. Популярността идва за него в края на 90-те години и предаването „Спукано гърне“, където показва фокуси. По-късно идват и „Комиците“ по bTV. Ненчо се е учил при българския илюзионист Мистер Сенко. Филми с негово участие са „Столичани в повече“, „Стъпки в пясъка“, „Църква за вълци“, „Опашката на дявола“, „Клиника на третия етаж“. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна