Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 4 кабинета във Варна ваксинацията продължава и днес

Снимка: БГНЕС

До 9 май ще работят зелените коридори за слагане на ваксини срещу Ковид-19. Припомням, без предварително записване се поставя ваксината на "Пфайзер/Байонтех", но гражданите имат възможност да изберат и препарата на "АстраЗенека".

Във Варна отворените кабинети днес са четири. Имунизации ще се правят в Регионалната здравна инспекция между 8.30 и 16 часа, както и в ДКЦ „Св. Клементина“ – бившата градска болница, където работното време е между 9 и 15 ч. Същото е работното време и на кабинета в ДКЦ 3 в район „Владислав Варненчик“. Ваксини ще поставят и в ДКЦ „Света Марина“ от 9 до 14 часа.

Над 270 хиляди дози от ваксината на Pfizer се очакват около 9.30. Те ще бъдат разпределени до всички точки на страната. За 10.30 е предвиден брифинг на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Новите регистрирани случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие са 631, 56 души са починали, сочат данните на Единния информационен портал. Близо 9000 души са ваксинираните през последните 24 часа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени