Eмисия новини
от 13.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва летният сезон на Театър-лаборатория "Алма Алтер"

Снимка: Ангелина Грозева

Спектакълът „Когато няма апетит за череши“ ще има своята втора премиера на 11 май на сцената на Театър-лаборатория "Алма Алтер" от 19.30 часа.
Представлението е по мюзикъла на Ангешка Ошецка, режисурата е на Николай Георгиев, а главните действащи лица са Георги Арсов, Валерия Димитрова и Петя Йосифова-Хънкинс.

В ритъм, музика и тишината между персонажите, която разкрива светове за публиката сюжетът на постановката се доближава до една от основните теми в Covid-кризата - за избора да бъдем или да не бъдем до близките си хора, за това да преоткрием себе си и останалите чрез изолирането навътре и навън към себе си, казва Петя Йосифова-Хънкинс.

"Едно представление, което е предизвикателство, не само защото е изпълнено с песни, музика, но защото поставя светлина върху темата за реконструиране на връзките с хората, много дълбоко, много премълчано, каквато е и авторката на текста.

Актьорите трябва да овладеят времето, което минава между нас и се настанява недоизказаното, премълчаното. Това е голямото предизвикателство за актьорите в това представление", коментира Петя Йосифова-Хънкинс.

Новият сезон на Алма Алтер започва на лятната сцена в двора на СУ "Св. Климент Охридски" още тази седмица, в неделя с представлението "Джипси Ад".

"Това е моят моноспектакъл. Самото заглавие отблъсква хората понякога, но това е представление за желанието да бъдеш друг, за болката да бъдеш друг, за щението и мечтата да бъдеш част от другите. Музиката е на живо от Константин Кучев и Георги Арсов”, допълва Петя Йосифова-Хънкинс.

Още за програмата на театър- лаборатория "Алма Алтер", чуйте в интервюто на Ангелина Грозева с Петя Йосифова-Хънкинс.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.