Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблеми със сметосъбирането тревожат Бобошево

Входът на Бобошево откъм Кюстендил.
Снимка: Кирил Фалин

Контейнерите за смет в Бобошево се препълниха по празниците заради редуциран график на сметосъбирането в общината, казаха от администрацията.

Особено препълнени са контейнерите на входа на града откъм Кюстендил,  забелязват пътуващи по направлението за Благоевград и Рилския манастир.

След като съветниците отхвърлиха предложението на кмета на Общината Крум Маринов и отказаха да повишат таксата смет за битовите отпадъци, от администрацията намалиха графика по сметосъбирането в града и в общината.

И отпадъкът се натрупва за часове, особено сега, по празниците. Костадин Гергинов, зам.-кмет на Бобошево, коментира ситуацията:

„От 26 до 30, 30 и нещо хиляди плащаме на месец на изкарването на депото в Благоевград и разходите са ни много големи. При 5,6 лева на семейство максимум до десет на годината просто е невъзможно. Сега и с тая пандемия като направиха и отсрочки за данъците“.  

Особено замърсено е на входа на града откъм областния град Кюстендил.

„Събота и неделя дойдат от София такива даже, които си пуснаха декларации, че не искат за къщи, в които не живеят да си плащат данъци за боклук и всичко изсипват там“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна