Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Bella voce с авторски спектакъл “La Donna e Mobile” за самотата и любовта

Снимка: Софийска филхармония

На 8 май в камерна зала “България”, от 19.00 ч. Bella voce ще представят спектакъла “La Donna e Mobile” - авторски спектакъл по идея на Милена Гюрова.

Годината е 1949. На една самотна железопътна гара, някъде в Европа, по неволя се срещат пет жени и двама мъже. Войната е приключила, оставяйки трайни следи във всеки от тях.
В ограниченото пространство на чакалнята се сблъскват седем съдби, които оживяват благодарение на музиката. За самотата, изкуството, любовта и силата на жената да се пребори със всяко предизвикателство на съдбата. 

Певиците от Bella Voce ще си партнират с пианиста-виртуоз Стефан Врачев и премиер-солиста на Софийска опера и балет Росен Канев. 
“Всяка една жена е тръгнала за някъде и е спряна заради една бомба и всяка една разкрива себе си. Всяка е поставена в патова ситуация и започва да изважда това, което е в нея. Всяка една от нас е различна - докторка, актриса, учителка”, казва Мария Яковчева от Bella voce.

Двамата мъже в спектакъла са прима балетистът в операта Росен Канев, който се превъплъщава в ролята на началник на гарата и пианистът Стефан Врачев, който влиза в образа на евреин.  

“Всяка една от нас е толкова различна и изявява себе си и по различен начин разкрива себе си на хората. Така всичко продължава, докато се премахне бомбата”, обяснява Мария Яковчева.

Още за спектакъла чуйте в разговора на Лили Големинова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени