Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изненада: Жозе Моуриньо поема Рома от новия сезон!

Жозе Моуриньо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Португалецът Жозе Моуриньо е новият треньор на футболния Рома за следващия сезон. 

Това беше потвърдено донякъде изненадващо от официалната страница на италианския клуб. Доскоро Моуриньо бе начело на английския Тотнъм. 

До края на сезона отборът ще бъде ръководен от друг португалец - Пауло Фонсека, след което настоящият наставник ще напусне.

"Невероятната страст на феновете на Рома ме убеди да приема предложението и нямам търпение да започна работа следващия сезон", сподели Жозе Моуриньо в първото си изказване, след като подписа тригодишен договор с Рома.

Португалският специалист ще се завърне в Италия, 11 години след като си тръгна от Интер. 

"След като се срещнах със собствениците и Тиаго Пинто (б.ред. изпълнителен директор), веднага разбрах сериозните им амбиции за Рома. Това е същата амбиция и желание, които винаги са ме мотивирали. Заедно искаме да изградим един успешен проект в следващите години", коментира Моуриньо пред официалния сайт на италианския клуб.

"Когато Жозе стана свободен, ние веднага се възползвахме от шанса да говорим с един от най-великите треньори на всички времена. Бяхме зашеметени от желанието на Жозе за победа и неговата страст към футбола. Независимо колко трофея е спечелил той, неговата главна цел винаги е следващият. Той притежава знанията, опита и лидерството да се състезава на всички фронтове", сподели Пинто.

Моуриньо бе начело на Интер за период от два сезона в рамките на 2008-2010 година, като стана шампион на Италия два пъти, а през втория сезон спечели исторически требъл - титлата, Купата на Италия и Шампионската лига, преди да напусне, за да поеме Реал (Мадрид).



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени