Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Половин тон стотинки събраха в Шумен за малките герои

Снимка: Pixabay

Близо половин тон жълти стотинки са събрани вече в едноименната кампания в Шумен. Даренията са постъпили в постоянния пункт в сградата на Мото клуб "The Devils", първите протегнали ръка на благородното дело. Именно Шумен е столица на 14-тото издание на националната инициатива. Със средствата ще бъдат закупени апарат за кръвногазов анализ с капилярна кръв и видеоларингоскоп за отделението по неонатология в МБАЛ - Шумен.

За интереса и участието на шуменци близо два месеца след старта на кампанията „Жълти стотинки“ Ивелина Иванова разговаря с Калин Иванов от мото клуб "The Devils", доброволец в инициативата.

Хората могат да даряват монети в благотворителната кауза целогодишно. Адресите и телефоните на стационарните пунктове в страната могат да бъдат намерени на страницата на „Жълти стотинки“ във Фейсбук или на сайта им.

Първият постоянен пункт в Шумен се намира в сградата на мотоклуб "The Devils" наул. "Добруджа" 9. Телефон за контакт – 0897230063. Жълти стотинки за добри дела се събират още в медицинския филиал и в ДГ „Изворче“ в Шумен.  Към кампанията се присъединява и Πpoфecиoнaлнaта гимнaзия пo eлeĸтpoтexниĸa и cтpoитeлcтвo в Tъpгoвищe. Средства могат да бъдат превеждани по всяко време и директно по банкова сметка. Оставаме съпричастни към добрата кауза и ще продължим да я правим популярна, за да може да се включат повече хора.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени