Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тухел: Отиваме в Истанбул, за да спечелим трофея

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че отборът му ще замине за Истанбул за финала на Шампионската лига с ясната амбиция да победи Манчестър Сити и да спечели трофея. Вчера "сините" от Лондон победиха Реал Мадрид с 2:0 у дома и по този начин отстраниха съперника си с общ резултат 3:1, за да се класират за първия си финал в най-престижния европейски клубен турнир от 2012 година насам.

Така те подсигуриха втория изцяло английски финал в рамките на три години, след като през 2019 Ливърпул победи Тотнъм с 2:0 в спор за трофея. Наскоро Челси победи Манчестър Сити с 1:0 в полуфиналите на ФА Къп, което дава увереност на играчите на Тухел. "Този резултата не ни дава предимство, но ни дава добро усещане, дава ни увереност. Изиграхме този полуфинал на ръба. Сити са летвата и ние искахме да се доближим до тях. Ще имаме нужда от същото представяне, това е най-високото ниво, срещу което можем да се изправим. Ще отидем в Истанбул със самочувствие и позитивна енергия. Отиваме не за да сме един от участниците, а с ясната цел да спечелим", коментира Тухел след вчерашния успех.

"Днес показахме още едно представяне, изпълнено с енергия, положителна нагласа и глад за победа. Момчетата не наведоха главите и за момент, дори след големите пропуски. Все още нищо не е приключило, на два финала сме", допълни немският специалист.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна