Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана с домакински успех над Етър

Снимка: Sportal.bg

Отборът на Монтана постигна много важен успех в битката за оцеляване в Първа лига, след като победи Етър с 1:0 у дома в мач от 28-ия кръг на първенството. На стадион "Огоста" в северозападния град единственото попадение в двубоя падна в 63-та минута, когато резервата Росен Кръстев се разписа с глава от близко разстояние след центриране от корнер на Тони Тасев. До края на срещата "виолетовите" не успяха да отвърнат на удара и по този начин записаха второ поражение от началото на плейофите.

Така Монтана вече има 24 точки и се изкачи до 12-то място в класирането, което дава право на бараж за оставане в елита, докато Етър се смъкна до последната позиция в подреждането с две точки по-малко. В следващия кръг Монтана гостува на Ботев (Враца) в дербито на северозапада, което ще се играе на 10 май от 18:00 часа, докато Етър посреща Славия в същия ден от 20:15 часа.

“Много труден мач и с повече желание победихме. Хубаво е като вкараш гол и се радвам, че днес го направих. През първия сезон не получавах много възможности, но сега се отплатих с гол, който може да е ценен. Като цяло има настроение в отбора. Трябва да продължаваме по същия начин и да вземем още победи. В тези мачове се играе повече физически футбол. Ще дадем всичко от себе си за дербито с Ботев (Враца) и дано се поздравим с успех”, щастлив бе голмайсторът Кръстев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна