Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия надигра Ботев (Враца)

Снимка: ФК Славия

Славия постигна изключително важна победа в битката на тима за оцеляване, след като надигра с 2:0 у дома Ботев (Враца).

„Белите“ стигнаха до трите точки след голове на Калоян Кръстев в 12-та минута и на Питър Макрилос в 82-та. Именно Макрилос пропусна дузпа в 50-та минута, след като първият му опит бе успешен, но трябваше да бъде изпълнен наново заради навлизане на негови съотборници в наказателното поле. Чавдар Ивайлов от гостите пък бе изгонен за втори жълт картон заради нарушението.

С тази победа Славия се изкачи до 11-та позиция в класирането с 27 точки, с 2 повече от Ботев (Враца). Монтана вече е 13-ти с 24 т. след успеха си по-рано днес над Етър. Тимът от Велико Търново е последен с 22.

"Доволен съм от победата, но не чак толкова oт играта, Има голямо напрежение във футболистите и се вижда това. Играхме добре до гола, но след това отново се прибрахме и нямаше агресия. Започнахме да играем игра, която не мога да позволя на играчите. През втората част вкарахме втори и заслужихме победата. Трудно е в такива моменти. Напрежението и страхът в битката за оцеляване си казва думата. От около месец съм тук и виждам страха и психологическите проблеми. Надявам се, че ще успеем с победи да решим този проблем“, каза треньорът на Славия Златомир Загорчич.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна