Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виляреал развали „английския“ финал в Лига Европа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Виляреал се класира за финала на Лига Европа, след като постигна 0:0 като гост на Арсенал. Така след 2:1 от първата среща испанците ще спорят за трофея на 26 май в Гданск, Полша срещу Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи“ загубиха с 2:3 гостуването си на Рома, но след разгромното 6:2 от първата среща ще играят на първия си финал в Европа от три години насам.

Момчетата на Унай Емери успяха да запазят крехкия си аванс от първата среща, въпреки че Арсенал удари два пъти гредите. И в двата случая на сантиметри от гола се размина Пиер-Емерик Обамеянг.

На „Олимпико“ Единсон Кавани вкара два гола за Манчестър Юнайтед, но това не бе достатъчно за успеха на англичаните. Уругваецът даде аванс на тима си в 39-та минута, но след почивката в рамките на три минути Рома обърна. Головете вкараха Един Джеко в 57-та и Брайън Кристанте в 60-та.

Осем по-късно Кавани направи 2:2, но в 83-та минута младокът Никола Залевски вкара победното попадение за домакините, след като топката се отклони и в тялото на Алекс Телеш.

Така Виляреал развали „английския“ финал както в Лига Европа. Доминацията на отборите от Острова в Шампионската лига все пак остава – там за трофея ще спорят Манчестър Сити и Челси.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна