Eмисия новини
от 04.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Платформата Career Hub - в помощ на откриването на първа работа

На 17 май ще бъде открита платформата Career Hub. Това е платформа за търсене на работа, която показва на младите хора, че независимо, че нямат опит, имат някакви умения, които могат да представят пред бъдещите си работодатели и да ги впечатлят.  

“Когато открихме Study Hub решихме един от проблемите на студентите - мястото за учене. В процеса на работа и разговорите с много млади хора, студентите ни казваха, че им е много трудно след университета да си намерят първа работа и се лутат много време, докато разберат по кой път да се насочат.

Нашият екип е доста деен и решихме, че можем да направим още нещо и това лято решихме, че имаме мотивация и енергия и ще направим една платформа за младежка работа и ще помогнем на студентите (и всички млади хора) да си намерят работа”, каза пред Радио София Мартина Георгиева - един от създателите на Study Hub - първата денонощна библиотека в Студентски град.

В платформата са вградени два теста - личностен и кариерен, защото когато един млад човек завърши университета каквото и мотивационно писмо да изпрати, в него няма много информация, а в двата теста се показва личностният и кариерен профил и работодателят може да прецени дали кандидатът пасва на профила на компанията му.  

Повече за платформата чуйте в разговора на Ива Дойчинова и Мартина Георгиева.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.