Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Море от цветя за Ваня Костова

"Море от нежност ", " Дом от мечти", "Цвете за обич", " Закъсняла любов", "Искам тази нощ нещо да ти кажа" - част от песните, които докоснаха чрез неземния глас на Ваня Костова сърцата на хиляди хора.Те звучаха днес в нейна памет пред  знакови за Бургас места - „Флората", сградата на Общината, Дома на НХК, Морското  казино и Младежкия културен център. Точно в 12 часа пред снимка на певицата, поставена на Часовника, представители на общинското ръководство, общински  съветници и граждани поставиха цветя, и се поклониха пред таланта й.

Ваня Костова винаги е казвала, че Бургас е нейното място, заяви кметът Димитър Николов :

Винаги се отнасяше с огромен сантимент към града. Многото срещи, които сме имали винаги завършваха, че обича страшно много Бургас.и Бургас я обича. Тя е един от най-емблематичните творци на нашия град. Със сигурност мога да кажа, че Бургас ще направи всичко необходимо, за да запази за следващите поколения нейното творчество, нейните песни. В бъдеще ще има концерти в нейна памет, ще се изучават нейните песни. Ще я запомним обичаща, силно вярваща, с изключително светли мисли.

Общинският съветник Йордан Георгиев заяви: 

Това е един от символите на Бургас,ще я запомним преди всичко с гласа, с тези песни, които и като ученици и като младежи, се  пееха навскякъде. Прочувствени са. Тя възпя морето, Бургас, любовта, една певица, която остави огромна следа в българската музика.

Бургазлии споделиха:

Много обичам песните й,ще я започним с това, че възпя красотата, любовта, морето.

Губим огромен глас. За мен глъсът й е невероятен! Все едно изразява едно голямо сърце. 

Всеки, който желае, може  остави цвете в памет на Ваня Костова днес пред Часовника.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени