Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Новата прическа на Вики“ - за домашното насилие като болест на обществото

Съществува една рядка категория книги, които стискат за гърлото от първата до последната страница. „Новата прическа на Вики“ е като ритник в слънчевия сплит. Цветелина Цекова отваря кутията на Пандора и разкрива неудобната истина за домашното насилие.

Историята на главната героиня пресъздава действителни събития и съвсем не е единствена по рода си. И точно там е проблемът. Според неофициалната статистика всяка четвърта жена в България е жертва на домашно насилие. А то не е заключено само зад вратата на жертвата и насилника - сраснало се е дълбоко с нас и събира легиони, облечени в толерантност и пасивност към агресията.

“Книгата свързва хората с еднаква съдба, независимо къде дали са се виждали или не. Нейната цел е да бъде като вик, като шамар, като нещо, което трябва да отрезви обществото, защото това, което се случва когато хората си мълчат, чувайки, че в съседния апартамент някой го бият, трябва да спре. Хората трябва да са много по-отговорни към тази тема, защото тя е като болест”, казва авторката Цветелина Цекова

Чуйте повече в разговора на Ива Дойчинова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени