Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шокираща загуба на Лестър изостри битката за топ 4

Лестър загуби с 2:4 от Нюкасъл у дома и в края на сезона може горчиво да съжалява, ако остане извън първите 4 в класирането на Премиър лийг. "Лисиците" направиха доста пропуски, а съперникът им показа убийствена ефективност и стигна до най-впечатляващата си победи през кампанията с голове на Джоузеф Уилок (22'), Пол Дъмет (34') и Калъм Уилсън (64', 74'). Марк Олбрайтън вкара красиво попадение за домакините в 80-ата минута, когато всичко беше решено, а малко преди края на редовното време се разписа и Келечи Ихеаначо.

Тежкото поражение остави Лестър на трета позиция, но само на две точки пред четвъртия Челси, който е с мач по-малко. Уест Хам, Тотнъм и Ливърпул също не са далеч от състава на Брендън Роджърс и имат своите шансове да се преборят за място в топ 4.  Лошата новина за "лисиците" е, че те са с най-трудна програма в оставащите три кръга - гостувания на Манчестър Юнайтед и Челси и домакинство на Тотнъм.

Нюкасъл се изкачи от 17-о на 13-о място и на практика си осигури оставане в елита.  В един момент "свраките" бяха считани за почти сигурен изпадащ, но с три победи от последните си пет мача тимът на Стив Брус изпревари Кристъл Палас, Брайтън и Саутхамптън, а авансът му пред намиращия се под чертата Фулъм е цели 12 точки.

Проблемите за Лестър започнаха още преди първия съдийски сигнал с контузията на Джони Еванс по време на загрявката. Това наложи включването в стартовите 11 на Олбрайтън, но разместванията в защитата оказаха много негативно влияние по време на мача и Нюкасъл се възползва максимално.

Гостите искаха да си отмъстят за загубата с 0:5 на същия стадион през миналия сезон, но в началото на двубоя бяха принудени изцяло да се защитават. Джеймс Мадисън отправи опасен удар по посока вратата, пазена от Мартин Дубравка, но стражът на Нюкасъл спаси. Гостите отговориха с изстрел с глава на Федерико Фернандес, преминал на сантиметри от гредата. 

В 22-ата минута Чаглар Союнджу допусна много груба грешка и загуби топката от Джо Уилок, който след това от малък ъгъл откри резултата. Домакините веднага реагираха, но първо Мадисън, а след това и Уесли Фофана пропиляха добри възможности. В 34-ата минута Мат Ричи центрира от корнер, а Пол Дъмет скочи най-високо на далечната греда и удвои преднината на Нюкасъл.

В началото на второто полувреме Лестър имаше сериозно надмощие. Отново Джеймс Мадисън не съумя да върне интригата, а гостите разчитаха на светкавични контри и една от тях доведе до гол, който реши мача. Точен беше Калъм Уилсън в 64-ата минута, след като се пребори с Тимоти Кастан и не даде шансове на Каспер Шмайхел.

Четвърт час преди края Уилсън уцели гредата отблизо, но при добавката не сбърка. Финалният щурм на Лестър все пак донесе попадение на Олбрайтън в 80-ата минута с мощен шут, при който топката се отби от напречната греда и влезе във вратата. В 87-ата минута Ихеаначо върна още един гол, а в добавеното време Дубравка отрази удар от няколко метра на Айосе Перес, който можеше да направи последните секунди драматични.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна