Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Писта Бургас 2021" събира над 50 пилоти

Снимка: писта Бургас

Автомобилното състезание "Писта Бургас 2021" ще се проведе този уикенд. Престижната надпревара е първи кръг от Държавния шампионат, като днес са квалификациите, а утре е официалният старт.

Заради проявата затворен за движение ще е обходният път на Бургас. Въвеждат се алтернативен маршрут.

56 пилоти  от 15 клуба от цялата страна са дали заявка за участие в престижното състезание, съобщи Радко Петров, изпълнителен директор на автомобилен клуб "Вромос", един от организаторите на събитието.

"Очакваме доста пилоти на 8 и 9 май на пътния възел, на който последните пет години се провежда вече това състезание. Трасето няма промяна, както беше в предните издания на писта "Бургас". Съвсем леки промени ще има може би единствено само в разпределението на бокса. Зоните за публика остават същите".

По време на състезанието ще бъде въведена организация на движението в района на пистата. Околовръстният път на Бургас - улица край "Езерна" ще бъде затворена за автомобили от 10 часа днес до 16 часа на 9 май. Обходният маршрут е улица "Одрин", кръстовище Трапезица, булевард "Тодор Александров". В периферията са предвидени места за временен паркинг.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени