Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мнацаканян спечели седма олимпийска квота за България в борбата

Айк Мнацаканян
Снимка: БФ Борба Костадин Андонов

Айк Мнацаканян спечели втората олимпийска квота за националния отбор по класическа борба на квалификацията в София, като победи с 3:2 т. турчина Фатих Дженгиз в полуфиналите на категория до 77 кг. Така квотите за страната ни за игрите в Токио станаха седем – 4 при жените, една в свободния стил и две в класическия.

Дженгиз спечели първата точка в схватката и добави още една, но натурализираният у нас арменец бързо изравни за 2:2. Турчинът получи първо предупреждение за опасна игра. Мнацаканян бе по-активен и през втората част, като поведе с 3:2 на партер. Захватът през гърдите обаче не доведе до пренасяне и така Мнацаканян трябваше да пази минимална преднина за оставащите минута и половина.

Българският национал изтощи тотално Дженгиз, който дори се отказа от атаки в последните десетина секунди. Мнацаканян пък отпразнува квотата с един много зрелищен и също толкова неспортсменски суплес срещу турския борец след таймера. Това обаче доведе само до мъмрене от съдията, тъй като Дженгиз му обърна гръб около секунда преди края.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени