Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Камбуров започна с победа сезона в шампионата на писта

Пламен Камбуров (АСК ЛВ-Авто Рейсинг Тийм) с Mitsubishi Lancer Evo IX грабна победа в клас Макси на Писта Бургас, първи кръг за сезон 2021 в родния шампионат по автомобилизъм на писта и затворен маршрут.

Камбуров започна състезанието от четвърта позиция и още в третия тур успя да изпревари стартиралия от полпозишън Константин Маршавелов (КС-2 Рейсинг Тийм) с Mitsubishi Lancer Evo X. Трети на подиума в най-престижния клас се качи Румен Киров (АСК Старт-М Криводол), който бе зад волана на Subaru Impreza. 

В серия Туринг победата бе за КА-2 Рейсинг Тийм благодарение на Кольо Карастоянов, който успя да победи тримата пилоти на АСК Елена Тийм Стоян Апостолов, Симеон Кандаров и Стоил Неков. И четиримата пилоти в топ 4 управляваха автомобили Honda Civid. Вторият пилот на КА-2 Рейсинг Тийм Иван Влъчков също с Honda Civic, който стартира от полпозишъна не завърши надпреварата край езерото Вая, която в този клас беше с продължителност от 13 обиколки. 

В серия Спорт подиумът си поделиха Йордан Методиев (АСК Дианел Рейсинг) и пилотите на GREEN FOX MOTORSPORT Александър Антов и Александър Димитров – Пъчката, като и тримата управлява Honda Civic. В последното състезание за деня, Иван Лишев (АСК Стара Загора) грабна победата в серия Лада, като завърши на 23 секунди пред Дончо Дончев (GREEN FOX MOTORSPORT), а трети с пасив от 38 секунди финалната линия премина съотборникът на Лишев - Евгени Семерджиев.

Сезонът в държавния шампионат по автомобилизъм на писта и затворен маршрут продължава след две седмици с Писта Eneos.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна