Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балкан премина през всичко най-лошо, но се пребори да остане в серията с Левски Лукойл

Балкан показа съвсем различно лице в първото си домакинство от полуфиналната серия срещу Левски Лукойл и намали резултата в серията на 1-2 победи след успех с 100:81. Мач номер 4 е във вторник, от 19:00 часа.

Домакините излязоха преобразени в сравнение с мач номер 2 в София с много енергия и хъс поведоха с 8 точки. До почивката и през третата четвърт двата тима бяха равностойни. В последната четвърт обаче контузия получи крилото на ботевградчани Крис Минков, а за две технически нарушения бе дисквалифициран старши-треньорът на тима Йовица Арсич. Това като че ли окрили балканци, които доминираха и след 27:14 пратиха серията в четвърти мач.

Дарко Балабан изигра един от най-силните си мачове за „зелените“ и завърши с 20 точки и 13 борби. Със 17 се включи Давонте Джордан, по 14 нанизаха Крис Минков и капитанът Димитър Димитров, 13 вкара Станимир Маринов, а с по 10 се отличиха Божидар Аврамов и Денислав Вутев. Мача по треньорско решение пропусна Тауан Ейджи.

За Левски Лукойл 18 наниза Кийт Бенсън, 15 вкара Тайрън Бразелтън, а по 13 вкараха Чавдар Костов и Венцислав Петков. Йордан Минчев вкара 11 точки. Само с 12 минути на терена и без точка завърши Христо Захариев, който получи болки и бе запазен от треньорския щаб на своя тим.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени