Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат постоянен арест за 19-годишен от силистренско село за убийство на 51-годишна

Директорът на ОДМВР - Силистра старши комисар Юлиян Караславов /л/, административният ръководител на Окръжна прокуратура – Силистра Теодор Желев и зам-окръжният прокурор и говорител на Прокуратурата - Ивелин Чафаланов /д/.
Снимка: Незабравка Кирова, БНР

Постоянна мярка задържане под стража иска Окръжната прокуратура в Силистра за 19 годишен мъж от силистренското село Скала за грабеж и убийство на 51-годишна жена от същото село.

Исканата мярка за постоянно задържане е заради опасност обвиняемия да се укрие, да извърши друго престъпление или да напусне пределите на страната.

Селвие Мехмед е била намерена в петък сутринта в дома си с 27 прободно-порезни рани в областта на гърдите, лявата ръка и гърба. Установено е, че причината за смъртта е остра кръвозагуба. Предстои експертиза да установи дали жената е била изнасилена, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Силистра Ивелин Чафаланов.

От местопрестъплението Феим бяга с колата на жертвата и катастрофира в съседното село Грънчарово. Така се разплита случая. По-късно е бил заловен в дома на свой роднина в село Поройно.

Според хора от селото момчето е работил като овчар, а Селвие го е съжалявала и му е давала храна и пари, като помощ.

Направил е самопризнания, като законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Лицето не е осъждано, но има криминални прояви, съобщиха още от Прокуратурата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна