Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Прокарват горски пътища в землищата на три населени места от община Тунджа

Снимка: БГНЕС

В землищата на три населени места от община Тунджа ще бъдат прокарани горски пътища, за да се подпомогне навлизането на противопожарна техника при възникване на пожари. Проектът е на стойност 1 200 000  лева и се финансира от фонд "Земеделие".  

Обхванати ще бъдат близо 20 км горски пътища в землищата на селата  Голям манастир, Меден кладенец  и Коневец, уточни зам.-кметът на община Тунджа Светлозар Грозев. 

Ще бъде подобрена настилката, която в момента е земна ще бъдат чакълирани и съответно и отводнени там, където е необходимо, за да не се получават, така наречените дълбоки коловози и да се възпрепятства влизането на каквато и да е техника в горските територии. 

Включените в проекта горски терени са едни от най- рисковите и в тях почти всяко лято възникват пожари, но липсата на достъп затруднява тяхното  гасене. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.