Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Явор Божанков: Не е вземано решение да няма социалисти в служебния кабинет

Явор Божанков
Снимка: БГНЕС

Не е вземано решение да няма социалисти в служебното правителство на Румен Радев. По устав участие в служебен кабинет става след решение на колективен орган, поясни в интервю за БНР Явор Божанков от БСП. Той допълни, че не му е известно да е имало подобно гласуване. 

Относно очакванията към служебното правителство Божанков отбеляза, че в много министерства има огромни, скрити под килима проблеми, които трябва да излязат наяве.

Явор Божанков е член на парламентарната комисия за ревизия на досегашното управление. В предаването „Преди всички“ той заяви, че кратката дейност на комисията е показала:

Не е страшно, хора! Говорете! ГЕРБ вече не са на власт, има кой да ви чуе.“

Явор Божанков акцентира и върху казаното от Светослав Илчовски „като един крупен играч в българското земеделие“:

Как се внася храна отвън, как ядем храна с ниско качество, как това влияе на нашето здраве, как се източват пенсионни дружества, как се правят кухи сделки на фондовата борса...“

Според Божанков разказът на Иван Ангелов бил „още по-притеснителен“.

Това показва нивото на едрия капитал в България – какви хора развиват крупен бизнес и какви хора са в обкръжението на министър-председателя. Картината е грозна.“

Държавното обвинение е показало, че „когато говорим за периметъра около Борисов и Певски“, е алергично към подобни теми, посочи още Явор Божанков.

„Целта е системна промяна. Няма как едно държавно обвинение да работи конюнктурно  според силните на деня. Толкова политизирано държавно обвинение в последните години не е имало“, коментира Явор Божанков, според когото не е проблем кога прокуратурата действа, а кога не действа.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна