Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абитуриентски тоалети 2021: Екстравагантното взема превес над класическото

Николай Николов
Снимка: Иван Барбов

Едно от най-големите предизвикателства пред бъдещите абитуриенти е тоалета, с който ще бъдат на бала. Всяка година тенденциите при избора на костюм и рокля се променят.

Екстравагантните костюми са предпочитани от момчетата за сметка на класическите. Това каза в интервю за "Радио Варна" Николай Николов, собственик на един от големите центрове за сватбено и официално облекло във Варна.

"Мъжете стават все по-смели в избора си. Търсят повече шарени и лъскави костюми със сатенени елементи по реверите. Тенденция са по-тесните и по-къси панталони, които се комбинират с кецове. Интересът към аксесоари като вратовръзки и папийонки е малък", каза Николов.

При дамите, предпочитани и тази година остават роклите тип "русалка" с много пайети и брукат по тях.

Актуални в момента са и официалните дамски гащеризони.

"Момичетата винаги са били по-взискателни. За разлика от момчетата, те много по-често се съветват с родителите си за избора на тоалет", коментира Николай Николов.

Заради ограниченията и несигурността за провеждането на абитуриентските балове, подготовката за тях започна в по-късен етап. Според Николай Николов, бъдещите абитуриенти и техните родители са били доста предпазливи в избора си на рокля и костюм по време на локдауна, а и доста след него.

"Имаха леко резервирано отношение. Идваха, мериха рокли и костюми, но не смееха да купят. Откакто падна локдауна обаче, нещата се нормализираха. Повечето абитуриенти вече са готови с тоалета за бала", каза още Николов.

Цените на костюмите и роклите са различни, в зависимост от модела и допълнителните аксесоари. При момчетата, общата цена за цялостна визия е между 750 и 800 лева. При момичетата е с около 100 лева по-скъпо.

Подробностите чуйте в репортажа на Иван Барбов:




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!