Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Киряков: Ако ИТН е първа политическа сила, това ще е знак за прокуратурата

Георги Киряков
Снимка: Кирил Чобанов

Служебният кабинет би донесъл изненади, ако не свърши работа според очакванията на привържениците на президента Румен Радев, както и на всички български граждани, поискали радикална промяна на протестите миналата година. Тази позиция изрази в интервю за БНР политологът Георги Киряков.

Очакванията са за „дълбоко ровене“ в управлението и делата на Бойко Борисов не само от последните четири години, смята политологът.

„Дори да извадят някакви неща, те няма да имат никакви юридически последствия за съответните хора, докато не се задействат съответните институции“, посочи Георги Киряков.

Очакваме бавене, тупкане на топката от определени институции, с цел да мине време да се види каква ще е новата конфигурация, каза още той.

Ако партията на Слави Трифонов се окаже първа политическа сила, това ще бъде знак към прокуратурата, че е налице нова ситуация, отбеляза Георги Киряков в предаването „Преди всички“.

Киряков определи евентуалната смяна на областни управители и полицейски шефове по места преди изборите като логична стъпка на всяко ново правителство, служебно или редовно, особено преди това ако е управлявала друга партия.

Според политолога трябва да разграничаваме народопсихологията от технологията при провеждането на избори. Независимо какво се случва по върховете на властта, долу, на място, важат старите принципи за правене на избори, точно като по времето на Алеко Константинов, допълни Киряков.

Повече чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!