Eмисия новини
от 13.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Живот с вкус на щастие

Книга за мечтите и силата в нас на Михаела Калинкович

Михаела Калинкович
Снимка: личен архив

Книгата „Живот с вкус на щастие“ е първа от поредица, посветена на вкуса на живота на консултанта по личностно развитие Михаела Калинкович. Авторката разказва с топлота, вдъхновение и любов за своята лична трансформация и сбъднатите желания и реализирани идеи в продължение на седем години по пътя на личностната промяна.

„Живот с вкус на щастие“ е книга за личностно израстване, за възвръщане на любовта и уважението към себе си и за изграждане на щастливи отношения. В нея читателките ще открият различни техники, чрез които могат сами да осъзнаят и преодолеят ограниченията и страховете си.

Според Михаела Калинкович ни е нужна смяна на фокуса в тези тежки месеци на пандемия.

„В момента повечето хора са насочили вниманието си предимно към страха и виждат само препятствията и трудностите. Когато обаче ориентираме фокуса си към възможностите, ние виждаме силата и ресурса, както и това, което е необходимо да направим, за да подобрим живота си. Това е смяна на фокуса. Реално имаме силите и за двете. Имаме силите да сбъднем страховете си или да сбъднем мечтите си. Свободен избор е накъде ще насочим тези сили.“, споделя авторката.

В рубриката „Арттерапия с подходящата книга“ ще научите повече за книгата „Живот с вкус на щастие“, начините за преодоляване на унинието и страха, както и за арттехниката „Разговор с емоциите“.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.