Eмисия новини
от 13.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фотоизложба за българския принос в културното многообразие на Европа

Снимка: www.mu-pleven.bg

В Плевенския медицински институт откриват фотоизложба на тема „Българският принос в културно-историческото многообразие на обединена Европа“. Показано е част от художествено-документалното наследство на БАН.

Проявата е инициатива на Регионалния академичен център и висшето училище в сътрудничество с БАН. Многобройните български и чуждестранни студенти ще могат да се запознаят с дейността на изявени български творци и учени. Акцент в експозицията е идеята за обединена Европа, нагледно показана с документи и фотографии от богатия архив на основателя и пръв председател на Българската секция на Паневропейския съюз - акад. Иван Шишманов (1862-1928).

Документите и снимките са изложени чрез 22 постера.

Събитието ще бъде включено в интерактивна карта, достъпът до която ще бъде през сайта на университета и през Фейсбук.

Откриването е днес, а до 30 май 2021 г. изложбата ще бъде достъпна за посещения във фоайето на Факултет „Фармация“ и фоайето на Телекомуникационния център на Медицинския университет.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.