Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бойко Рашков: Честни избори и борба с престъпността и миграционния натиск

Бойко Рашков
Снимка: БГНЕС

Осигуряването на честни избори, борбата с престъпността и миграционният натиск - това са сред част от приоритетите, които обяви новия вътрешен министър Бойко Рашков. 

На влизане в сградата на МВР новият министър Бойко Рашков обясни:

„Ще вземем всички мерки, които законът предвижда за функциите, дейността, правомощието на органите на МВР, така че да гарантираме на българските граждани, на цялото общество провеждането на честни, прозрачни избори, които няма да имат основание някои да ги оспорват. Другите задачи - спокойствие, противодействие и превенция на престъпността в тези вече летни, бих казал, месеци, които предстоят  са предпоставки за засилване на миграционния натиск“.

"Ще обърнем много сериозно внимание да не се допуска купен вот, който изкривява политическата картина в страната и уронва престижа на България пред света".

От своя страна вече бившият вътрешен министър Христо Терзийски допълни:

„Сърцето ми остава в полицията, в МВР“.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.