Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опит за убийство и самоубийство в метростанция "Летище София"

| обновено на 12.05.21 в 18:07
Инцидентът е станал в мотриса на метростанция "Летище София",
Снимка: Николай Христов, БНР

Мъж е застрелял жена и се е самоубил в мотриса на метростанция "Летище София". Сигналът за инцидента е получен в 14:15 ч. на тел 112. Подал го е ватманът на мотрисата, който при оглед на влакчето е открил две тела в последния вагон.

Пристигналите на място екипи на Спешна помощ и МВР са открили в жена в безпомощно състояние, но с жизнени показатели, докато мъжът е бил починал. Близо до тях е намерен и пистолет. 

Градският прокурор на София Илиана Кирилова обобщи:.

„По първоначални данни, в момента сме открили 5 проектила. Що се отнася до двете лица, за момента, по лични документи, сме установили самоличността, но няма да ви я кажа, защото имат близки - нека да дойдат да ги разпознаят, тъй като има и вероятност, хипотетично, да не са техни документите. Предстои да се установи дали някой от тях, имайки предвид посоката, в която се движат, е имал билет за терминал 2, дали някой е трябвало да пътува от тях двамата“.

Според разследващите 62-годишният мъж е стрелял по жената и след това се е самоубил. 
Пострадалата е настанена в университетската болница "Света Анна" в "крайно тежко" състояние, съобщи директорът на болницата д-р Славчо Близнаков. Тя е с 3 огнестрелни рани и в момента лекарите се борят за живота ѝ.
 "Жената е приета в кома! Интубирана е още от екипа на "Спешна помощ" и е в крайно тежко състояние. Има реална опасност за живота ѝ вследствие на няколко огнестрелни рани, една от които е в главата. Има огнестрелна рана в дясната гръдна половина и огнестрелна рана в корема. Всяка една от тези рани е животозастрашаваща. При нас са извършени реанимационни мероприятия в противошокова зала, извършени са всички диагностични мероприятия и тя в момента е вкарана в операционната зала, където подлежи на коремна операция и на неврохирургична операция".
Инцидентът е станал в мотриса на метростанция

Сигналът към "Спешната помощ" е  подеден в 14: 24 ч. Изпратени са общо 3 екипа. Първият от тях е достигнал мястото за 9 мин. На място екипите на спешната помощ са заварили 1 починал мъж на видима възраст около 50 – 60 години и жена,  около 50-годишна, в критично състояние. Тъй като не е била транспортабилна, екипите са я интубирали на място. След като е приведена в състояние за транспортиране е откарана в болница Света Анна, съобщи за "Хоризонт" PR-ът на "Спешна помощ" Катя Сунгарска.

Мястото на инцидента е отцепено от полицията. Не се допускат хора в района. Към момента на инцидента във вагона на метрото не е имало други хора. 

Предстои от камерите на метрото да се установи дали мъжът и жената са се качили на една и съща спирка и дали между тях е избухнал скандал.

Влаковете по втората линия се движат до "Искърско шосе", съобщиха от столичния Метрополитен. От столичната община са осигурили заместващи автобуси. 

Причините за тежкия инцидент се изясняват. Най-вероятно, според МВР, става дума за лични взаимоотношения. Категорично е отхвърлена версията за терористичен акт.

Пред БНР свидетел на инцидента сподели:

"Тъкмо излизах от метрото, а те тъкмо влизаха. Съответно, не можах нищо да видя, след като всичко стана вътре, в метрото. Не можах да чуя изстрели, явно са сложили заглушители. После дойдоха още повече хора - полицаи и това беше! Не ни допуснаха вътре!".

Разпитите и огледите продължават.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени