Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

15 спектакъла на „Сцена на вековете“ в Царевец

Нелина Църова и Владимир Бошнаков
Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

15 спектакъла са включени в програмата на летния оперен фестивал „Сцена на вековете“ в крепостта Царевец във Велико Търново. БНР е медиен партньор на форума, който ще се проведе от 30 юни до 10 септември. 

За първи път в рамките на „Сцена вековете“ ще бъде проведен майсторски клас по оперно пеене, който ще бъде воден от световната прима Красимира Стоянова, включени са балетна постановка и мюзикъл, изпълнени от деца, посочи Нелина Църова, директор на дирекция „Култура и туризъм“ в община Велико Търново, организатор на оперния фестивал: 

„По този начин се възпитава не само индивидуалният вкус и усет към красивото, но и се възпитава бъдещата публика на тези изкуства“. 

Ще бъдат представени и два симфонични концерта, поясни артистичният директор маестро Владимир Бошнаков: 

„Четири рояла на сцената на Царевец с музиката на Бах и Моцарт. „Симфониета – Враца“ с музиката и фолклора на Георги Андреев. 

Със свои спектакли ще се представятоперите от Варна, Стара Загора, Русе и Пловдив и великотърновският театър. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.