Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андон Балтаков: Въпросът за съкращения на фонд „Работна заплата“ в БНР отпада от дневния ред

Андон Балтаков
Снимка: БГНЕС

Генералният директор на БНР Андон Балтаков информира, че въпреки намаления от правителството в оставка бюджет на медията въпросът за съкращения на фонд „Работна заплата“ отпада от дневния ред на оперативното управление на БНР.

Днес Балтаков е получил получил обяснение за намалената субсидия от бившия вицепремиер Томислав Дончев и бившия финансов министър Кирил Ананиев.

Те информират, че "няма законово основание да се възстанови на намалението на бюджетното взаимоотношение с централния бюджет на БНР, а в писмото се изразява мнение “че са осигурени условия за изпълнение на основни функции на БНР“.

Генералният директор ще предложи на Управителния съвет да бъдат намалени средствата за услуги по разпространение на програмите с 388 300 лв., като за началото на следващата година се отложи последното плащане на услугите на Националното управление "Радио и телевизионни станции" за 2021 година.

Андон Балтаков съобщава още, че ще поиска от новоназначения Министерски съвет допълнителен трансфер за 837 400 лева - сумата, отнета от бюджета на Радиото за 2021 година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени