Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Страницата „Виртуални пътешествия по света“ - възможност да опознаем живота на други народи

Евлоги Бирбочуков и Силвия Атанасова
Снимка: Пламена Бачийска

Във Фейсбук страницата „Виртуални пътешествия по света“ Силвия Атанасова и Евлоги Бирбочуков публикуват интересна информация за различни държави.

След общо пътуване на двамата до Китай Силвия Атанасова решила да сподели преживяванията си в нейната страница със снимки, видео. Направила публикацията на 4 декември 2021 година. 

Тогава ми хрумна да направя една страничка виртуални пътешествия по света, в която да споделяме нашите пътешествия и на други хора. Такива, които познаваме и такива, които не познаваме“, каза за БНР Силвия Атанасова, която се занимава с китайски туризъм. 

Едни от публикациите във Фейсбук страницата „Виртуални пътешествия по света“ са за Аржентина, Антарктика, Перу, Китай, Коста Рика, Япония, Вануату.

„Вануату е държава. Тя се намира в морска административна зона, която се казва Океания, която е част от Тихия океан, но ако си представим Австралия, то е още на Изток от Австралия“, допълни в предаването „Нощен хоризонт“ Евлоги Бирбочуков, финансист, икономист.

Евлоги Бирбучуков и Силвия Атанасова     Снимка: Пламена Бачийска

Дарина и Даниел от Варна се включиха на живо от Гватемала в предаването „Нощен хоризонт“, за да споделят преживяванията си от пътуването.

За всички пристигащи в Гватемала се изисква отрицателен  PSR тест, който е взет 72 часа преди пътуването. Няма изискване за карантина.

Първата причина да дойдем тук, беше, че режимът е много лесен за влизане, учеше ни се испански. Първата седмица прекарахме в испанско училище на езерото Атитлан и след това тръгнахме да пътешестваме в страната“, подчерта  Дарина.

Курсът за обучение по испански е бил свързан с престой в местно семейство:

Ние преживяхме една седмица в семейство на маи. Беше невероятно преживяване, това е нещо, което ще остави най-трайни спомени от тази дестинация, общуването с местните“, допълни Даниел.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.